Baby in ontwikkeling

Er is op internet zoveel te vinden over de ontwikkeling van je baby. Van sprongetjes tot motoriek tot pedagogiek en ga zo maar door. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Als kinderfysiotherapeut kan ik je helpen bij de motorische en fysieke ontwikkeling van je baby.

Een veelvoorkomend probleem bij baby’s is een voorkeurshouding. Hierdoor kan het achterhoofd van je baby afgeplat raken. Daarnaast kan er bij een voorkeurshouding sprake zijn van een asymmetrische fysieke ontwikkeling en dat is voor de toekomstige activiteiten zoals rollen, kruipen en zitten nadelig.

Misschien ben je door het consultatiebureau alert gemaakt op het feit dat je baby een motorische achterstand heeft? Gaat de buiklig nog moeizaam? Lijkt uw baby het lastig te vinden om om te rollen of te gaan zitten? Soms heeft een baby net even de juiste strategie nodig om weer verder te kunnen ontwikkelen. Door op een betekenisvolle en dus nuttige manier te spelen met je baby kan je hem of haar hierbij heel goed helpen.

Er kan natuurlijk ook sprake zijn van andere aandoeningen zoals onder andere torticollis, erbse parese, een lage spierspanning of aangeboren hersenletsel. Hierbij zijn (spel) adviezen of fysieke behandeling natuurlijk een belangrijk onderdeel maar ik kan je ook helpen bij advies over hulpmiddelen of aanpassingen.

Tijdens een consult bij jullie thuis doe ik fysiek onderzoek en indien nodig een motorische test of fysieke behandeling. Vervolgens kijk ik met jou en je baby mee om advies en praktische tips op maat te kunnen geven. Je leert kijken naar je baby en vervolgens zien hoe je je baby kan helpen bij zijn of haar ontwikkeling.

×